Plivač Andrej Barna dobitnik Medalje "Lajoša Vermeša"

J. L.

26. 02. 2024. u 16:32

Medalja "Lajoša Vermeša", koja se dodeljuje u Subotici, ove godine pripala je Andreju Barni, plivaču "Spartaka" i reprezentativcu Srbije.

Пливач Андреј Барна добитник Медаље Лајоша Вермеша

foto:J.L.

Medalje koje nose ime začetnika olimpizma na našim prostorima zaslužili su i Violeta Slović, kapiten Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ i rvač "Spartaka" Ali Arsalan, dok je najbolji kolektiv Ženski fudbalski klub „Spartak".

Priznanje za podvig godine koje čuva sećanje na Luka Andrašića koji je dva puta osvajao priznanje i po kome nosi ime, dodeljeno je Udruženju „Kilometar za osmeh“. Reč je o Udruženju koje okuplja sportiste, humanitarce i koji kroz maratonske štafetne trke promovišu humanitarni rad i pomažu onima kojima je pomoć potrebna

- Trag Lajoša Vermeša je zaista ne merljiv, a u godini kad je Subotica proglašena „Evropskim gradom Sporta“ koji nosi sa ponosom, možemo reći da smo na dobrom putu i da smo dostojni sportskog nasledstva koje nam je ostavio. Sigurna sma da bi on bio ponosan na nas, naše klubove, sportiste koji vrednop treniraju i u godini kada je Olimijada ispred nas sa ponosom ćemo pratiti nastupe naših takmičara. I ona ideja koja je bila te godine na Paliću i ove godine nastavlja da živi - poručila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za sport.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije