BESPLATNI PREGLEDI ŠTITASTE ŽLEZDE: Bez zakazivanja, u nedelju, u bolnici u Kikindi

R. Š.

01. 03. 2024. u 13:53

U Opštoj bolnici u Kikindi u nedelju, 3. marta, od osam do 16 sati, građani će moći da obave ultrazvučni pregled štitaste žlezde i urade laboratorijske analize hormona ove žlezde.

БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ШТИТАСТЕ ЖЛЕЗДЕ: Без заказивања, у недељу, у болници у Кикинди

Foto: R. Šegrt

Pregledi će se obavljati bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice, a pacijenti na snimanje mogu da odu na ulaz kod specijalističkih ambulanti.

- Ova akcija je skrining na oboljenja štitaste žlezde, jer se odnosi na građane koji nemaju otkrivenu bolest. Cilj je da se otkriju novi slučajevi kako bi i lečenje mogli početi blagovremeno – objasnila je dr Vesna Tomin, v. d. direktora Opšte bolnice u Kikindi.

Ovakvi pregledi omogućeni su zahvaljujući akciji Ministarstvo zdravlja i RFZO, koji nastavljaju dobru praksu besplatnih preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!