SPREMAJU TRKU ZA JUNAKE: Za najbolje novčana nagrada

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

03. 03. 2024. u 15:03

NA Drini, Banji Koviljači i na Gučevu 6. aprila biće održana planinska trka pod nazivom "Trka za junaka", rekao je organizator Zoran Mirković, istučući da se, do sada, prijavilo šezdesetak trkača, a prijavljivanje traje do 1.aprila.

СПРЕМАЈУ ТРКУ ЗА ЈУНАКЕ: За најбоље новчана награда

Foto:V Mitrić

Od Drine, sa "Bibine plaže"  trči se do vrha Gučeva, gde je spomen kosturnicima palim srpskim i austrougarskim vojnicima iz Prvog svetskog rata, iz čuvene "bitke među oblacima" na toj planinu u jesen 1914. godine.

- Nagrade su pripremljene za najbolje trkače u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pobednik će dobiti 300 evra i vikend za dve osobe  kraj same obale Drine, dok će drugoplasirani dobiti 200 evra i pun pansion za dve osobe. Trećeplasirani će osvojiti 100 evra i noćenje za dve osobe -kaže Zoran Mirković

Kraj Drine je predstavljen i promoter trke, Jovica Spajić, ultramaratonac i pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koji je nedavno pobedio na izuzetno teškoj ultramaratonskoj trci u Kanadi. Spajić je istakao da veruje u potencijal ove trke da preraste u regionalno značajan događaj.

- Biće mi veliko zadovoljstvo da posle trke održim predavanje o ekstremnim trkama izdržljivosti na kojima učestvujem već trinaest godina. Potrudiću se da na lep način i odgovorima na sva pitanja dodatno doprinesem sadržaju tog dana -kazao je  je Spajić.

Učesnici su takođe imali priliku da čuju iskustva ultramaratonca sa trke u Kanadi, gde je prešao skoro 500 kilometara pri ekstremno niskim temperaturama za 107 sati, ističući važnost motivacije i fizičke pripreme.

Promoter “Trke do junaka”  biće i nekadašnji loznički bokser i trener Milinko Kuzmanović, dodajući još jednu dimenziju značaju tog sportskog događaja za Jadar i Podrinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove