GEOGRAFSKIM POREKLOM ŠTITE SVOJE SORTE: „Dani mladih vina“ u Gudurici najavili velike investicije

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

04. 03. 2024. u 10:38

MANIFESTACIJA „Dani mladih vina“, koja je po prvi put organizovana u novoizgrađenoj sportskoj sali u Gudurici, okupila je 11 porodičnih vinarija, od kojih čak šest iz tog vršačkog sela.

ГЕОГРАФСКИМ ПОРЕКЛОМ ШТИТЕ СВОЈЕ СОРТЕ: „Дани младих вина“ у Гудурици најавили велике инвестиције

Foto: Grad Vršac

Iskusni poštovaoci vinske kapljice mogli su da degustiraju mlada vina, koja su nagovestila da će, kada budu postigla punu zrelost, biti izuzetnog kvaliteta.

Među posetiocima je bila i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, koja je tom prilikom istakla da je razvoj vinskog turizma jedan od prioriteta lokalne samouprave. Zato u saradnji sa lokalnim vinarima rade na povratku geografskog porekla određenih sorti vina, kao i na infrastrukturnom uređenju tog kraja.

-U punom jeku je izgradnja potpuno novog lokalnog puta između Malog Žama i Velikog Središta, koji će direktno povezati turiste iz Rumunije sa ovim krajem. Takođe, u završnoj fazi je i projektovanje kanalizacione mreže u Gudurici i Velikom Središtu, što je, između ostalog, važno i zbog kategorizacije smeštajnih kapaciteta. – rekla je gradonačelnica.

Ona je najavila i da će lokalna samouprava pružiti podršku da sve registrovane vinarije zajedno učestvuju na sajmu Wine vision by Open Balkan, koji će biti održan u novembru u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)