CENTAR ČAČKA PEŠAČKA ZONA: U gradu na Moravi počela obimna rekonstrukcija Ulice župana Stracimira

V. ILIĆ

05. 03. 2024. u 08:20

ZVANIČNO je započeta rekonstrukcija centra grada na Moravi, Ulica župana Stracimira biće pretvorena u pešačku zonu, a ugovorom sa izvođačem radova predviđeno je da posao bude završen za oko 120 kalendarskih dana.

ЦЕНТАР ЧАЧКА ПЕШАЧКА ЗОНА: У граду на Морави почела обимна реконструкција Улице жупана Страцимира

Foto GU Čačak

- Dobićemo šetalište koje će se nadovezivati na Gradski trg, a završiti platoom Nadežde Petrović ispred čačanske Gimnazije. Potpuno će biti preuređeno oko 5.000 kvadrata, što podrazumeva i radove na podzemnim instalacijama koji su, ujedno, označili i početak realizacije čitavog projekta - kaže gradonačelnik Milun Todorović, najavljujući da će prvih sedam dana najviše posla biti za JKP "Vodovod", pred kojim su zamena postojećih i ugradnja novih instalacija, prvenstveno atmosferske i fekalne kanalizacije.

Inače, na budućem šetalištu planirana su dva drvoreda, biciklistička staza, ali i nova javna rasveta...

- Molim sugrađane koji žive u Ulici župana Stracimira za strpljenje, jer će u određenim trenucima, zbog potreba rekonstrukcije, biti neophodna isključenja vodosnabdevanja, ali ne duže od dva-tri sata - apeluje prvi čovek Čačka.

A pomenuta saobraćajnica biće zatvorena od Gospodar Jovanove, do Ulice hajduk Veljka, koja ostaje jednosmerna - kao i Kuželjeva, ka "Solidu", dok je sa njene leve strane predviđeno 16 parking-mesta, koliko ih je bilo u delu Ulice župana Stracimira koji se rekonstruiše.

- Vrednost radova procenjena je na oko 100 miliona dinara, koliko će biti izdvojeno iz gradskog budžeta, s tim što će angažovanje lokalnih komunalaca biti plaćeno 12,5 miliona. Istovremeno, za mnoge druge prateće poslove, deo novca investiraće i republička javna preduzeća - zaključio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)