DO TRONA S NARUKVICOM OD - PERTLI: Gimnazijalci iz Zaječara najbolji na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija

J. ĆOSIN

14. 03. 2024. u 07:45

NAIZGLED obične narukvice ispletene od pertli, ali u koje je ušiveno sve što je potrebno avanturistima za osećaj sigurnosti i uživanje u prirodi poput zip trakica, sterilne igle sa koncem, tablete za pročišćavanje vode, kopče sa kresivom i nožem i slično, proizvod je gimnazijalaca iz Zaječara.

ДО ТРОНА С НАРУКВИЦОМ ОД - ПЕРТЛИ: Гимназијалци из Зајечара најбољи на регионалном такмичењу ученичких компанија

foto: arhiva

Izumom "narukvice za avanturiste" njihova učenička kompanija "Autmark" odnela je titulu najboljih u jugoistočnoj Srbiji od ukupno 31 iz 11 gradova, koliko ih se u Nišu nadmetalo na regionalnom takmičenju za dalji plasman.

Tri najbolje kompanije srednjoškolaca plasirale su se na nacionalno takmičenje. Drugo mesto pripalo je timu niške Ugostiteljsko-turističke škole koji je kreirao slatki krem od žira, a treće mesto osvojila je učenička kompanija Srednje škole iz Žitorađe sa proizvodom koji stimuliše rast biljke i štiti je.

Drugo i treće mesto

IZ drugoplasirane kompanije kažu da je njihova ideja bila da osmisle poslasticu koja neće sadržati dodati šećer, koja će biti hranljiva i zdrava, a istovremeno ukusna. Bronzanu medalju osvojila je učenička kompanija "Ekoplants" iz Srednje škole iz Žitorađe koja se bavi proizvodnjom biopreparata od ostataka hrane, koji stimulišu rast i štite biljke povrtarke od štetočina.

- Bilo je ovo jedno od najkonkurentnijih takmičenja do sada ali na kraju je četvoročlani žiri odlučio da je šampionsku poziciju osvojila kompanija "Autmark" iz Gimnazije u Zaječaru koja se bavi proizvodnjom narukvica namenjenih avanturistima - naveo je Darko Radičanin, izvršni direktor organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

U toku godine održi se pet regionalnih sajmova, a na svakom od njih budu izabrane tri najbolje učeničke kompanije koje se direktno plasiraju na nacionalno finale, u maju u Beogradu.

- Imaćemo tamo 20 najboljih učeničkih kompanija i onda ćemo izabrati najbolju koja će nas predstavljati na evropskom takmičenju ove godine na Siciliji - istakao je on.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!