ZNATE LI ŠTA JE "DIPLOMIRALNI GLEDALAC"? Odgovor znaju u zrenjaninskom Narodnom pozorištu

B. G.

20. 03. 2024. u 10:00

S OBZIROM na to da je mart mesec pozorišta, 20. je Svetski dan pozorišta za decu, a 27. Svetaki san pozorišta, Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina, drugi put organizuje edukativni program.

ЗНАТЕ ЛИ ШТА ЈЕ ДИПЛОМИРАЛНИ ГЛЕДАЛАЦ? Одговор знају у зрењанинском Народном позоришту

FOTO: printskrin

Program je namenjen publici i onima koji to nisu, a želeli bi nešto da nauče o pozorištu, pod nazivom Škola za publiku, koji je autorski projekat dr Ljubice Ristovski.

U trajanju od osam nedelja, biće održano ukupno 16 besplatnih časova na kojima će uz autorku i gostujuće predavače - umetnike, polaznici učiti o pozorištu, njegovim elementima i kako da gledaju predstavu. 

- Na kraju, svaki polaznik dobija diplomu „diplomirani gledalac", ali i pogodnosti za dalje posećivanje pozorišta. Počinjemo 26. marta, na Kamernoj sceni, uz 25 polaznika ove specifične škole - kaže dr Ljubica Ristosko, autor projekta.

Ona napominje da će polaznici imati sjajnu priliku da saznaju i nauče šta je  pozorišna predstava, šta sve sadrži, koje umetnosti su zastupljene u njoj, zatim šta je kompozicija predstave, ritam i tempo, atmosfera i dinamika, podela uloga.

 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!