PRLJAVO ILI ČISTO, NIJE ISTO: I ove godine Eko kviz u Zrenjaninu

B. G.

19. 03. 2024. u 14:00

PETI eko-kviz "Prljavo ili čisto, nije isto", za učenike viših razreda osnovnih škola počeo je danas u Kristalnoj dvorani, uz učešće 21 osnovne škole sa teritorije grada Zrenjanina.

ПРЉАВО ИЛИ ЧИСТО, НИЈЕ ИСТО: И ове године Еко квиз у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Kviz je po tradiciji, otvorio gradonačelnik Simo Salapura, a prvog dana takmičili su se učenici osnovnih škola  Servo Mihalj iz Mužlje,Petar Petrović Njegoš iz Zrenjanina i 1. oktobar iz Botoša.

- Pokušavamo da utičemo na svest najmlađih da je ekologija bitna, kako bi naš grad bio zdravija sredina za život - istakao je gradonačelnik Salapura, uz podsećanje da je formiran Zeleni saveta i agenda koja se primenjuje uz principe koji su bitni za održivost u gradu, počev od prečistača za pijaću vodu, prečistača otpadnih voda koji bi konačno trebalo da počne da se gradi u aprilu, zatim izgradnje kanalizacije u naseljenim mestima, ozelenjavanja, merenja kvaliteta vazduha i donošenje strateških dokumenata kao što je plan kvaliteta vazduha, plan upravljanja otpadom.

Edukativni i zabavni kviz u Zrenjaninu, organizovan je u cilju podizanja nivoa svesti osnovaca na teritoriji grada Zrenjanina i svih naseljenih mesta, usvajanja principa ekološkog bontona i  lepih i korisnih navika. 

Sve škole učesnice, proći će kroz trodnevne kvalifikacije, a polufinale kviza je u ponedeljak 25. marta i škola koja pobedi u finalu, predstavljaće Zrenjanin na republičkom takmičenju, koje će biti održano tokom aprila u Vršcu.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!