NIKOLA SELAKOVIĆ U ZRENJANINU: Ministar uveličao proslavu Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

21. 03. 2024. u 17:00

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković u Zrenjaninu je, u društvu domaćina, gradonačelnika Sime Salapure, obišao prodajnu izložbu rukotvorina učenika Osnovne i srednje škole "9. maj", kao i Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Suncokret", u okviru proslave Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom.

НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ У ЗРЕЊАНИНУ: Министар увеличао прославу Светског дана особа са Дауновим синдромом (ФОТО)

foto: grad Zrenjanin

Udruženje "Suncokret" iz Zrenjanina, učestvovalo je na konkursu ministarstva, sa projektom za adaptaciju prostorija koje koriste duže vreme.

- Došao sam da vidimo šta je urađeno, možemo li još da pomognemo i u ovoj godini, ali i da razgovaramo sa članovima, roditeljima osoba koje su mentalno nedovoljno razvijene, kojima je potrebna pomoć i kojima je ovo udruženje “druga kuća”, gde provode vreme, bave se različitim vrstama aktivnosti, gde se osećaju kreativnim i korisnim - istakao je ministar Selaković i najavio dva konkursa koje će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja imati u ovoj godini.

Ružica Tomić, predsednica udruženja Suncokret, uz zahvalnost za ponoć ministarstva u obnovi prostorija udruženja, posebno je istakla značaj vidljivosti osoba s invaliditetom od strane društva i zajednice.

- Danas je veoma značajan dan za nas, jer smo decembra obeležili pedeset godina rada udruženja. Ministarstvo nam je pomoglo da ovaj prostor uredimo i prilagodimo za rad, da osetimo da možemo drugačije, da treba da radimo još bolje, da budemo još korisniji, jer ta vidljivost je nešto na čemu insistiramo, i što nam je jako potrebno - istakla je Ružica Tomić.

Od ukupno 450 miliona, koliko je u ovoj godini planirano za pomoć ovakvim udruženjima i savezima na pokrajinskom i republičkom nivou, za jedanaest udruženja, koliko ih ima u Zrenjaninu, biće izdvojeno preko tri miliona dinara, naglasio je ministar Selaković.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!