BEOGRADSKI BALET U UŽICU: „Kopelija“ za lečenje mlade Jelene Luković

N. J.

02. 04. 2024. u 10:00

U godini u kojoj nosi titulu Prestonice kulture Srbije, Užice se seća Ljubinke Dobrijević, umetnice, igračice, koreografkinje i pedagoškinje, njoj u čast, baletski ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda izvešće balet “Kopelija” u utorak 9. aprila na sceni užičkog teatra. Ova predstava imaće i humanitarni karakter, sav prihod od ulaznica po ceni od 1.000 dinara namenjen je lečenju mlade Užičanke Jelene Luković (35).

БЕОГРАДСКИ БАЛЕТ У УЖИЦУ: „Копелија“ за лечење младе Јелене Луковић

privatna arhiva

Grad Užice, Narodno pozorište iz Užica i Beograda, pozvali su Užičane da u što većem broju dođu na baletsku predstavu, da uživaju u sjajnoj baletskoj igri i da na ovaj način budu podrška Jeleni Luković.

Jeleni je dijagnostifikovan trostruko – negativni karcinom dojke, usledilo je lečenje a do relapsa je došlo 2022. godine kada su otkrivene brojne metastatske promene na oba plućna krila. Tokom 2023. godine otkrivene su metastatske promene na mozgu , primenjene su terapije na iks i gama nožu, a tokom ove godine došlo je do novog pogoršanja Jeleninog zdravstvenog stanja.

Mladoj Užičanki su neophodna sredstva za nastavak lečenja medikamentima koji nisu na pozitivnoj listi, a samo jedna od osam potrebnih aplikacija leka košta 477.465 dinara.

Broj namenskog humanitarnog računa za pomoć Jeleni je:

205-9001032129012-15
NLB banka
Primalac Jelena Luković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!