DAH PARIZA KRAJ IBRA: I kraljevački osnovci obeležili mesec Frankofonije

G. ĆIROVIĆ

02. 04. 2024. u 11:07

Mesec Frankofonije posvećen francuskom jeziku, kulturi, istoriji, gastronomiji i sportu i ove godine tradicionalno je obeležen u Osnovnoj školi „Četvrti kraljevački bataljon“ u Kraljevu.

ДАХ ПАРИЗА КРАЈ ИБРА: И краљевачки основци обележили месец Франкофоније

priv.arhiva

Kroz pesmu, igru i zanimljive prikaze, na priredbi u amfiteatru ove škole, učenici koji pohađaju nastavu francuskog jezika, pod mentorstvom svoje nastavnice Aleksandre Ćirović, na interesantan način su svojim školskim drugovima dočarali sve ono što su naučili na časovima.

priv.arhiva

 

Ovom prilikom pevale su se poznate francuske šansone, ali i popularni hitovi, recitovale su se pesme, degustirali poznati francuski gastronomski specijaliteti, a najviše pažnje izazvalo je predstavaljanje predstojeće Olimpijade koja će se ovog leta održati u Parizu, naročito košarkaškog turnira na kojem će se u grupnoj fazi sastati reprezentacije Srbije i SAD.

- Hoćemo pobedu! - gotovo u glas su poručili kraljevački osnovci i tako postavili težak zadatak pred tim Svetislava Pešića.

Kao i lane, ni ovom prilikom nisu izostale nagrade za najpažljivije đake u publici, dok će učesnici priredbe, verujemo, tek biti adekvatno nagrađeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije