DOBRO DOŠAO KUĆI, PORED BEGEJA: U Zrenjaninu promovisana nova knjiga o Mihajlu Pupinu (FOTO)

B. G.

07. 04. 2024. u 12:33

FONDACIJA Mladen Selak iz Beograda i udruženje Godina Pupina Zrenjanin, bili su domaćini i organizatori promocije knjige inženjera Milana Božića "Pupinovi patenti i njegova filozofija".

ДОБРО ДОШАО КУЋИ, ПОРЕД БЕГЕЈА: У Зрењанину промовисана нова књига о Михајлу Пупину (ФОТО)

foto: J.Stevanov

- Samo nekoliko dana nakon predstavljanja u Kapetan Mišinom zdanju u Beogradu, knjiga je promovisana u Kulturnom centru u Zrenjaninu i na taj način, naš Mihajlo Pupin vratio se u svoj grad na Begeju - naglasio je dr Ivan Bošnjak, državni sekretar, koji je uz moderatora Đorđa Prstojevića, na zanimljiv način animirao publiku.

Osim autora, ing Milana Božića, o knjizi su govorili istoričarka Čarna Milenković, dr Dragoljub Cucić, direktor Centra za talente u Pančevu i Svetislav Zakić, direktor Doma kulture Mihajlo Pupin u Idvoru, a sve njih u jednu dušu, povezao je upravo Pupin i svako od njih predstavio je po jedan segment svog rada posvećen njemu.

U knjizi “Pupinovi patenti i njegova filozofija”, Milan Božić opisuje njegov životni i naučni put, odnosno karijeru naučnika, pronalazača, profesora, publiciste, dobrotvora, akademika...

- Pupin je bio počasni konzul Srbije u Americi, dobitnik mnogih naučnih nagrada i medalja, počasni doktor osamnaest svetskih univerziteta, a ove godine se obeležava 170 godina od rođenja i stogodišnjica od kako je Mihajlo Pupin dobio Pulicerovu nagradu za svoju autobiografiju "Sa pašnjaka do naučenjaka" - istakao je ing Milan Božić.

Promociju su ukrasile devojke u nošnjama iz Kulturno umetničkog društva Pionir iz Zrenjanina. 




 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo