HODOČAŠĆE ZA MALOG LUKU: Humanitarni marš Dejana Živića od Kraljeva do Ostroga

G. ĆIROVIĆ

10. 04. 2024. u 19:22

KAKO bi pomogao u prikupljanju novca za nastavak lečenja u Turskoj šestogodišnjeg Kraljevčanina Luke Radovića sa autizmom, potpredsednik Pokreta „Srce heroja“ Dejan Živić (51), penzionisani radnik MUP, rodom iz Obilića na KiM sa boravištem u Kraljevu, krenuo je jutros pešice na svojevrsni humanitarni marš od grada na Ibru do manastira Ostrog u Crnoj Gori.

ХОДОЧАШЋЕ ЗА МАЛОГ ЛУКУ: Хуманитарни марш Дејана Живића од Краљева до Острога

G.Šljivić

Ovim petnaestdnevnim hodočašćem od oko 380 kilometara, preko Raške, Novog Pazara, Tutina, Rožaja, Berana, Mojkovca, Kolašina, Podgoricce i Danilovgrada, Živić želi da podstakne sve one koji su u mogućnosti da pomognu u prikupljanju 3,5 miliona dinara koliko je potrebno Luki za transplantaciju matičnih ćelija u Turskoj.

- Do sada smo uz pomoć dobrih ljudi prikupili 1,66 miliona dinara i nadam se da će nakon završetka ovog mog poduhvata na računu biti dovoljno novca koji će malom Luki omogućiti nastavak lečenja – skromno kaže Dejan Živić.

G.Šljivić

Njegovom polasku na put sa platoa ispred crkce Svete Trojice u centru Kraljeva, osim članova Pokreta „Srce heroja“ prisustvovali su i čelnici ovdašnje lokalne samouprave, kao i mali Luka Radović sa svojom majkom Stefanom.

G.Šljivić

 

- Već pune četiri godine traje naša svakodnevna borba za Lukino zdravlje. Za lečenje na klinici u Turskoj pod nadzorom doktora Erdena potrebno je mnogo novca koji sami ne možemo da obezbedimo – kaže Stefana Radović. - U akciju su se uključile ovdašnje škole, firme, brojni plemeniti ljudi, a posebnu zahvalnost dugujemo „Srcu heroja“ i Dejanu Živiću, istinskom humanom heroju. Naše misli i molitve su uz njega.

G.Šljivić

 

Prvih pet kilometara Živić je prepešačio uz pratnju svojih prijatelja, a onda je nastavio sam do konačnog cilja. Do svetinje na Ostrogu i punog iznosa za Lukino lečenje. Neka ti je sa srećom, Dejane!

RAČUNI ZA POMOĆ

ZA pomoć Luki Radoviću dostupni su i računi: dinarski 160-6000001939263-29, devizni 160-6000001939303-06 IBAN RS35160600000193930306 SWIFT/BIC DBDBRSBG, a moguće je poslati i SMS sa tekstom 255 na 3800 (cena poruke je 200 dinara).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!