AGENCIJA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE OTVORILA ISPOSTAVU I U NOVOM SADU: Nadležnosti približene građanima, funkcionerima, organizacijama

Z. GRUMIĆ

10. 04. 2024. u 15:18

REPUBLIČKA Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) otvorila je danas u Novom Sadu svoju područnu jedinicu koja je, posle kragujevačke i niške, treća ispostava te nezavisne institucije izvan njenog sedišta u Beogradu.

АГЕНЦИЈА ЗА СПРЕЧАВАЊЕ КОРУПЦИЈЕ ОТВОРИЛА ИСПОСТАВУ И У НОВОМ САДУ: Надлежности приближене грађанима, функционерима, организацијама

Z. grumić

Obraćajući se prisutnim gostima na svečanom otvaranju prostorija ASK u Apolo centru, direktor Agencije Dejan Damnjanović i gradonačelnik Milan Đurić saglasili su se da će na taj način građanima Novog Sada i okolnih mesta, javnim funkcionerima, organizacijama civilnog društva i ostalima značajno biti približene nadležnosti Agencije.

Foto: ASK

- Korupcija je ozbiljan izazov koji može da ugrozi kredibilnost institucija, pravnu sigurnost i ekonomski razvoj zemlje. Zato njeno sprečavanje shvatamo ne samo kao svoj posao nego kao svojevrsnu društvenu misiju i odgovornost – istakao je Damnjanović i dodao da suzbijanje korupcije značajno doprinosi kreiranju povoljnog privrednog ambijenta, što je od suštinskog značaja za ekonomski razvoj naše zemlje i privlačenje novih stranih investicija.

Foto: ASK

Agencija kao primarna institucija nadležna za prevenciju korupcije, usredsređena je na propisanu obavezu prijavljivanja imovine funkcionera, obezbeđivanje procedura za rešavanje sukoba interesa, praćenje finansiranja političkih aktivnosti i druge preventivne mehanizme radi smanjenja korupcije, objasnio je direktor ASK.

I gradonačelnik Đurić je istakao veliki značaj otvaranja prostorija Agencije u Novom Sadu, naglasivši neophodnost zajedničkog rada na sprečavanju korupcije kao neprihvatljivog društvenog delovanja.

Foto: ASK

- Grad Novi Sad je saradnik i partner Agencije, u cilju uspostavljanja što bolje komunikacije sa našim građanima. Moramo zajedno da radimo na prevenciji korupcije, a u toj misiji su posebno važni međusobna podrška i razumevanje institucija – rekao je Đurić.

Već po tradiciji, direktor Damnjanović je sa predstavnicima grada domaćina zasadio drvo prijateljstva, ovom prilikom na Pozorišnom trgu ispred zgrade Srpskog narodnog pozorišta. Potom je položen venac u porti Uspenske crkve, kraj spomen-krsta palim borcima od 1912. do 1918. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)