UZ NAĐU DO SVETSKOG PRVENSTVA: Tinejdžerka iz Zrenjanina uspešno predvodila žensku fudbalsku omladinsku reprezentaciju Srbije (FOTO)

B. G.

11. 04. 2024. u 18:55

MEĐU fudbalskim velesilama Evrope, Španijom, Engleskom, Francuskom, Nemačkom, Holandijom, posle 12 sušnih godina , na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, našla se i omladinska reprezentacija Srbije.

УЗ НАЂУ ДО СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА: Тинејџерка из Зрењанина успешно предводила женску фудбалску омладинску репрезентацију Србије (ФОТО)

foto: FSS

Ova ekipa je kroz dve runde kvalifikacija i mnogo viteške utakmica, uspela da ostvari veliki uspeh i otvori novu stranicu istorije ženskog fudbala u Srbiji.

Po notama nadahnute i uvek kreativne Nađe Uvalin, devojke koja je rođena i ponikla u Zrenjaninu i svojim lucidnim potezima i golovima zaludela fudbalsku Evropu, naše fudbalerke, izuzetno talentovane i uigrane, hrabro i odlučno, došle su do zacrtanog cilja i pokušaće u Litvaniji da dostojno prezentuju svoj talenat, ali i veliku želju da se nadmeću i Evropi pokažu šta znaju.

Kroz prvu rundu kvalifikacija za odlazak na Euro, u grupi sa Škotskom, Islandom i Belorusijom, turnir se odlukom UEFE igrao u Albaniji, Srbija je superiorno osvojila prvo mesto, pobedama nad sve tri selekcije identičnim rezultatom 2 : 0.

- Mada je rezultatski sve to delovalo ubedljivo, na terenu nije baš bilo lako, ali uspele smo - kaže Nađa koja je bila strelac u utakmicama sa Belorusijom i Slovačkom.

U drugoj, elitnoj rundi kvalifikacija, u grupi sa Belgijom, Slovačkom i opet Belorusijom na turniru gde je Srbija bila domaćin u na terenu Kuće fudbala u Staroj Pazovi, omladinska reprezentacija, trijumfima nad Belorusijom 7:0 i Belgijom 2:0, uz remi sa Slovačkom 2 : 2, ostvarila je dugo očekivani plasman na završnicu Evropskog prvenstva u Litvaniji, na kojem će osim domaćina, igrati još sedam selekcija.

Ponos grada Zrenjanina i ženskog fudbala, osamnaestogodišnja Nađa Uvalin, osim dva gola, bila je motor i pokretač akcija srpske selekcije.

- Zaista napravile smo veliki uspeh, tek smo sada toga svesne, ali vremena za slavlje nema i zadatak je da u Litvaniji pokažemo da nismo totalni autsajder među ženskom fudbalskom elitom Evrope - poručuje talentovana fudbalerka subotičkog Spartaka.


BONUS VIDEO - POBEDA ATLETIKA: pogledajte kako su navijači dočekali svoj tim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)