PO RECEPT U RENOVIRANU ORDINACIJU: Pri kraju rekonstrukcija zgrade seoske ambulante u Zasavici 1

S. KOSTIĆ

23. 04. 2024. u 10:28

REKONSTRUKCIJA zgrade zdravstvene ambulante u Zasavici 1, privode se kraju, pa će meštanima ovog mačvanskog mesta lečenje biti lakše i kvalitetnije u funkcionalnom objektu. Vrednost radova, koje finansira Grad Sremska Mitrovica, iznose tri miliona dinara.

ПО РЕЦЕПТ У РЕНОВИРАНУ ОРДИНАЦИЈУ: При крају реконструкција зграде сеоске амбуланте у Засавици 1

Foto SK

Ravničarsko mesto koje prema poslednjem popisu broji oko 550 stanovnika, trudi se da ima sve uslove za život kao i veći centri.

- Kompletno je rekonstruisana zgrada škole sa vrtićem, urađeno je novo moderno igralište u školskom dvorištu i izgrađen je parohijski dom pri crkvi sa salom koja će biti na raspolaganju svim meštanima sela. Radilo se i na ozelenjavanju, prošle godine u Ulici Peke Dapčevića posađeno je 120 sadnica, a isti broj i ove godine posađen je u Vojvođanskoj ulici - navodi Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice.

Seoska zdravstvena ambulanta dugo godina bila je u dosta lošem stanju, prilično dotrajala, ali zahvaljujući finansijskoj podršci Grada, radovi na rekonstrukciji nalaze se u završnoj fazi.

Radno vreme

ČIM se radovi okončaju ambulanta će raditi kao i pre, dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom. To je dovoljno da bi se obezbedila primarna zdravstvena zaštita za oko 500 pacijenata, navode nadležni.

- Urađena je fasada, zamenjen je krov i stolarija. Srušena je stara nadstrešnica i postavljena nova, a ulaz u zdravstvenu ambulantu je izmešten, odnosno potpuno odvojen od ulaza u školsko dvorište - kaže Samardžić, dodajući da su ostali da se urade unutrašnji radovi, poput spuštanja plafona i krečenja, a onda sledi opremanje zgrade.

Dr Adil Elhag, direktor Doma zdravlja, kaže da su uputili molbu gradskoj upravi koja im je izašla u susret i obezbedila sredstva da se zgrada renovira.

- Zgrada ambulante nije bila bezbedna za rad, tako da je prvi put, pre izvesnog vremena zatvorena. Radimo na tome da u Gradu Sremska Mitrovica svaka seoska sredina ima svoju ambulantu i da u njoj bar jednom nedeljno radi lekar opšte medicine. Ova ambulanta čini jednu celinu sa Ravnjem, a dok traju radovi trenutno se pacijenti raspoređuju u Ravnje ili Mačvansku Mitrovicu - ističe dr Elhag.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)