VIŠE NOVCA, PA PRVI REBALANS: Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu obradovalo žitelje Gornjeg Milanovca

V. ILIĆ

17. 04. 2024. u 10:05

OPŠTINSKI većnici utvrdili su predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o ovogodišnjem budžetu Gornjeg Milanovca, a neposredni povod za prvi rebalans su sredstva koje je ovdašnja lokalna samouprava dobila od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

ВИШЕ НОВЦА, ПА ПРВИ РЕБАЛАНС: Министарство за државну управу и локалну самоуправу обрадовало житеље Горњег Милановца

Foto OU GM

Taj novac namenjen je za izgradnju terena na otvorenom pored sportske hale "Breza", gde planiramo multifunkcionalan teren za košarku i za odbojku, te teretanu na otvorenom. Vrednost projekta koji smo dobili od Ministarstva je 16 miliona dinara, a učestvovaće i naša lokalna samouprava.

Drugi važan projekat je zamena kotlarnice na ugalj u OŠ "Desanka Maksimović", koja će ubuduće koristiti gas i tako doprineti smanjenju zagađenja vazduha u Gornjem Milanovcu. Kada isto budemo obavili i u dečjoj ustanovi "Sunce", svi javni objekti u gradu biće priključeni na ekološki prihvatljiviji sistem grejanja - objašnjava predsednik Opštine Dejan Kovačević.

Drugi povod za rebalans bila su neutrošena namenska sredstva od lane, kada je bila najavljena izgradnja zatvorenog bazena. Tih više od 92 miliona izvođači radova nisu mogli da prenesu, jer su radovi kasnili zbog vremenskih (ne)prilika.

- Sada je i taj posao priveden kraju, pa će već za nekoliko dana sva deca sa teritorije Gornjeg Milanovca moći da uživaju u prelepom objektu, tim pre što smo potpuno rekonstruisali i kompleks kupališta pod vedrim nebom. Sve to, međutim, koštalo je dodatnih 17,5 miliona dinara - dodao je Kovačević.

Sportski centar "Breza", koji će upravljati bazenima, već je dobio zadatak da sa svim direktorima osnovnih škola napravi plan i program rada, da bi svi mališani sa gradskog i seoskog područja - od petog do osmog razreda - časove fizičkog vaspitanja mogli da imaju i na kupalištu. Opština je obezbedila i besplatan prevoz dece sa sela, neiskorišćeni termini biće raspoređeni na tri ovdašnje srednje škole, a komercijalno korišćenje bazena predviđeno je od 6.00 do 8.00, te od 16.00 do 22.00.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)