DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“

S. M. JOVANOVIĆ

19. 04. 2024. u 12:47

ZAJEČAR će od 21. do 26. aprila ugostiti brojne predstave na 14. Pozorišnom festivalu za decu „ZajeČAR“.

ДЕЦИ НАЈБОЉЕ ПРЕДСТАВЕ: Почиње 14. Позоришни фестивал „ЗајеЧАР“

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Publika će u Zaječaru od 21. do 26. aprila uživati u najboljim predstavama za decu iz ovogodišnje produkcije profesionalnih pozorišta Srbije i susedne Bugarske.

Festival će u nedelju 21. aprila otvoriti predstava „Pinokio“ Pan teatra iz Beograda. Dan kasnije nastupiće Dečje pozorište iz Subotice sa predstavom „Igraj sa mnom”, a ovdašnja najmlađa pozorišna publika uživaće narednih dana i u predstavama „Maša i medved“ Državnog lutkarskog pozorišta iz Vidina 23. aprila, „Maštošumske pitalice“ MoniCarta iz Beograda 24. aprila i dan kasnije u predstavi „Bajka o ribaru i ribici“ Pozorišta lutaka Niš. 

Sve predstave počinju u 19 časova, a cena kompleta ulaznica je 1.500 dinara.

Pored stručnog žirija koji će ocenjivati ovogodišnju 14. selekciju festivala „ZajeČAR“, predstave će, ocenama od jedan do 10, ocenjivati i publika.

U čast nagrađenih, 26. aprila biće izvedena premijera predstave „Pepeljuga“ zaječarskog teatra „Zoran Radmilović“.

Festival će pratiti i bogat prateći program, pa će publika tako imati prilike da u Centru za kulturu u Kotlujevcu, u ponedeljak, 21. aprila, od 12 sati, besplatno pogleda predstavu za decu „Ružno pače” Kruševačkog pozorišta, a u sredu, 24. aprila, na zaječarskom skveru od 18 sati i predstavu „Svet marioneta” u izvođenju profesora lutkarstva u Bolonji, Teodora Borisova koji će od 22. do 25. aprila organizovati i radionicu lutkarstva.

U holu pozorišta, u nedelju, 21. aprila, od 18.30 sati biće otvorena izložba lutaka državnog lutkarskog pozorišta Vidin, a tokom trajanja festivala i prodajne izložbe knjiga za decu.

Pozorišni muzej u Zaječaru će u svojim prostorijama organizovati 24. aprila promociju knjiga za decu iz edicije „Porodično blago“ Fondacije Braća Karić, a 26. aprila i promociju priča za decu o Nikoli Tesli „Elektromačak - bajka o elektricitetu“, čiji je autor profesor Velimir Abramović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)