HUMANITARNA PREDSTAVA: Divan gest gimnazijalaca iz Niša

J. ĆOSIN

21. 04. 2024. u 14:03

GIMNAZIJA "Bora Stanković" iz Niša organizovala je humanitarnu predstavu "Bora za borce", u Domu Vojske, a prikupljena sredstva od ulaznica biće donirana Klinici za dečju onkologiju u Nišu. Akcija "Bora za borce" održava se već treću godinu zaredom.

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА: Диван гест гимназијалаца из Ниша

Foto privatna arhiva

Ovom akcijom, "Borini" gimnazijalci pomažu mališanima kojima je to najpotrebnije.

- Ove godine smo pripremili program po uzoru na seriju "Otvorena vrata" Miloša Radovića i Biljane Srbljanović. Tekst je veoma interesantan, spojili smo par epizoda, dodali kreativnost i napravili vrlo interesantnu predstavu. Deo sam ove priče od samog početka. Januara 2022. godine je Učenički parlament naše gimnazije došao na ideju da napravi predstavu gde bismo prikupljali igračke za decu obolelu od raka. Tada smo organizovali dve predstave za različite uzraste, a ulaznica je bila u vidu igračke ili novca. Akcija je protekla sjajno, ispunili smo naš cilj i nasmejali mališane. Slobodno mogu da kažem da mi je "Bora za borce" ulepšala ovaj period školovanja - rekla nam je Iva Marković, organizator "Bore za borce".

Foto privatna arhiva

Iako je u projekat ušla kao glumac, oduvek je, kaže, imala želju da jednog dana bude u organizaciji.

- To mi se ove godine i ostvarilo. Trenutno akcija broji oko 40 učesnika, svako je birao sektor u kome želi da bude pa smo se tako podelili u ćetiri tima. Tim za glumu, marketing, scenografiju i kostimografiju i tehničku podršku. Svako ima svoje zaduženje i zajedno funkcionišemo kao divna ekipa - ističe Markovićeva.

Sala Doma vojske u Nišu bila je dupke puna, a gledaoci su dugim aplauzom ispratili gimnazijalce zbog njihovog glumačkog umeća i humanosti.

Foto privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)