NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA U SMEDEREVU PONUĐENO 300 RADNIH MESTA: Najviše se traže inženjeri mašinske i elektro struke

J. I.

26. 04. 2024. u 09:56

U organizaciji smederevske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i uz podršku grada, u Smederevu je održan Sajam zapošljavanja. Više od 300 radnih mesta ponudilo je sedamnaest posodavaca.

НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА У СМЕДЕРЕВУ ПОНУЂЕНО 300 РАДНИХ МЕСТА: Највише се траже инжењери машинске и електро струке

Foto: N. Živanović

Među najtraženijim radnicima bili su inženjeri mašinske  i elektrostruke, metaloprerađivači, zavarivači, električari, pekari, operateri u proizvodnji, dizaličari, magacioneri, ali i nekoliko administrativnih radnika.

Sajam je otvorila Jasmina Vojinović, gradonačelnica Smedereva naglašavajući  da je lokalna samouprava ove godine iz budžeta izdvojila  17 miliona dinara za  podsticaje zapošljavanja.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje  Zoran Martinović, naveo da je tokom prošle godine u Srbiji održano 65 sajmova zapošljavanja na kojima je učešće uzelo oko 1700 poslodavaca uz oglašavanje blizu 20.000 slobodnih radnih mesta.

- Efekti održanih sajmova u 2023. godini ogledaju se u zapošljavanju  10.000 lica“, rekao je Martinović i dodao da je ove godine za različite mere aktivne politike zapošljavanja u Srbiji iz budžeta izdvojeno 7 milijardi i 750 miliona dinara, što predviđa uključenje 23.000 lica u direktne podsticaje zapošljavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)