HVALA ŠTO STE UZ SRBIJU : Ambasador Kipra u poseti Subotici

J. L.

27. 04. 2024. u 18:40

PRIVREDNE, kulturne i turističke potencijale Subotice upoznao je Andreas Fotiua, ambasador Kipra u Srbiji, prilikom prve posete najvećem gradu na severu Bačke.

ХВАЛА ШТО СТЕ УЗ СРБИЈУ : Амбасадор Кипра у посети Суботици

Foto Subotica Com

Tom prilikom je dogovorena je i intenzivnija saradnja  lokalnih samouprava Srbije i Kipra, koja će se realizovati posle izbornih procesa koji su u junu u obe zemlje.

- Odnosi Kipra i Srbije su tradicionalno dobri, zasnovani na poverenju i solidarnosti dva naroda, kao i na istorijsko političkom poštovanju dve države. Zahvalni smo za principijelni stav Kipra po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, na nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova, na podršci u ostvarivanju međunarodnog javnog prava i podršci Srbiji na evropskom putu - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić. - U ovim vremenima nije lako biti prijatelj Srbije i podrška Kipra ima posebnu težinu. On je to pokazao na farsi od Parlamentarne skupštine Evropskog parlamenta gde nije  glasao za ulazak Kosova u Savet Evrope.

Po rečima ambasadora Fotiua, prilikom njegove prve zvanične posete Subotici sa domaćinom su razmenili su ideje i različite modele buduće saradnje.

- Počastvoan sam što mogu da naučim više kako funkcioniše grad i impresioniran sam radom gradonačelnika i njegovog tima za dobrobit ovog grada. Posle izbora naša saradnja će se intenzivirati, kako bi podstakli međusobne kontakte lokalnih samouprava u Kipru i Subotice – dodao je ambasador.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici