DRUGI FESTIVAL ŠKOLSKIH HOROVA: Na sceni šest užičkih škola

N. J.

09. 05. 2024. u 12:37

Drugi po redu Festival školskih horova grada Užica održan je u Narodnom pozorištu u okviru programa „Prestonica kulture Srbije 2024.“

ДРУГИ ФЕСТИВАЛ ШКОЛСКИХ ХОРОВА: На сцени шест ужичких школа

Grad Užice

Na festivalu je učestvovalo šest horova, a bila je to i prilika da se obrazovnim i ustanovama kulture uruče gradski sporazumi o saradnji.

- Na festivalu je nastupilo šest škola sa zanimljivim, šarenolikim repertoarom. Publika će čuti dečje pesme, biće popularne muzike, stranih numera i zavijačnih pesama. Sporazumom između grada Užica, ustanova kulture i svih obrazovnih ustanova želimo da podstaknemo mlade ljude da ne budu samo posmatrači kulturnih sadržaja, već i kreatori – naglasio je Branislav Mitrović, koordinator aktivnosti u programu „Prestonica kulture Srbije 2024.“

Školski horovi predstavili su se publici sa po dve pesme. Publika je uživala u izvođenjima horova osnovnih škola “Dušan Jerković”, “Prve osnovne škole kralja Petra II”, “Nada Matić”, “Aleksa Dejović” iz Sevojna, “Slobodan Sekulić” i Osnovne škole “Stari grad”.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)