POSTAVKA „ALTER EGO“: Milena Milenković ponovo izlaže u Paraćinu (FOTO)

Z. R.

15. 05. 2024. u 13:08

MILENA Milenković, mlada Paraćinka (34) koja je poslednjih godina nagrađena visokim zvanjima u svetu umetničke fotografije, otvorila je „Mesec fotografije“ u Paraćinu svojom izložbom „Alter ego“.

ПОСТАВКА „АЛТЕР ЕГО“: Милена Миленковић поново излаже у Параћину (ФОТО)

Foto: Z: Rašić

Reprezentativna postavka neuobičajenog naziva sadrži akt fotografiju – više od četrdeset radova, a to je način na koji su autorka bavi večnom filozofskom temom „Ko sam ja“, pokušavajući da ogoli čoveka prikazom nagog tela koje ipak ostaje dovoljno skriveno zahvaljujući njenoj inventivnosti.

- Ova kolekcija je moja lična priča kojom sam se bavila od 2015. do kraja prošle godine, pokazuje i neke moje unutrašnje borbe kroz koje sam prolazila, naročito nakon očeve smrti, zbog čega sam ozbiljnije počela da istražujem svoje unutrašnje biće, svoje „drugo ja“ – ističe Milenkovićeva.

Na svečanom otvaranju sugestivne izložbe sugrađanke  govorio je Nenad Jevtić, direktor Kulturnog centra, podsetivši da je autorka dosad izlagala na više od 120 kolektivnih izložbi,te da je za svoje fotografije osvojila više od 90 nagrada i priznanja.

Maja Stošić, predsednica Foto-kino kluba „Paraćin“, koja je organizatorka Mileninog gostovanja u saradnji sa Kulturnom centrom, podsetila je da je maj Mesec fotografije“ u Paraćinu već 22 godine i da će nakon izložbe „Alter ego“ uslediti redovna izložba članova foto-kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku