POSETA RUMUNSKOJ ŠKOLI ZA KRAJ: Paraćinska OŠ „Stevan Jakovljević“ u „Erazmus plus“ projektu (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

16. 05. 2024. u 09:38

UČENjE, podučavanje, trening i druženje bili su svrha petodnevnog boravka desetoro učenika paraćinske OŠ “Stevan Jakovljević“ u rumunskom gradu Ploešti.

ПОСЕТА РУМУНСКОЈ ШКОЛИ ЗА КРАЈ: Параћинска ОШ „Стеван Јаковљевић“ у „Еразмус плус“ пројекту (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/OŠ "Sttevan Jakovljević"

Oni su tamo bili u poseti svojim vršnjacima iz rumunske srodne škole u okviru projekta „EKO, a ne eho“ koji realizuje paraćinska škola sa obrazovnim ustanovama iz Rumunije i Turske u okviru „Erazmus plus“ programa.

Sa svojim nastavnicama Zoricom Mijajlović Jevtić, Jelenom Marković i Andrijanom Dinić, tokom ove edukativne posete družili su se i sa predstavnicima treće škole u ovom projektu iz turskog grada Konje.

Nastavnice ističu da su sve radionice koje su domaćini organizovali imali za cilj podizanje ekološke svesti učenika, što i jeste svrha samog projekta, uz razvijanje ekoloških veština.

U dvorištu škole domaćina gosti iz Srbije i Turske posadili su „svoje“ drvo, a ta stabla biće simbol daljeg razvijanja uspostavljenog prijateljstva.

Foto: Fejsbuk/OŠ "Sttevan Jakovljević"

Najveći deo đačkih aktivnosti bio je vezan za ekologiju, počev od izrade različitih predmeta od recikliranog materijala, trojezičnog rečnika - rumunskog, srpskog i turskog, do pravljenja igračaka za životinje u zoološkom vrtu. Nije izostao ni obilazak glavnog grada Rumunije, Bukurešta.

U OŠ „Stevan Jakovljević“ svi su zadovoljni realizacijom projekta, pa se već razmišlja o njegovom proširivanju, uz dalji nastavak saradnje sa partnerskim školama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)