PAMETNE TABLE ZA TRI OSNOVNE I MEDICINSKU ŠKOLU: Ministarka prosvete u poseti školama u Banatu

B. G.

17. 05. 2024. u 17:46

MINISTARKA prosvete u Vladi Srbije, Slavica Đukić Dejanović, sa svojim saradnicima obišla je tri osnovne škole u Knićaninu, u opštini Sečanj, Česteregu i Žitištu u opštini Žitište i srednju Medicinsku školu u Zrenjaninu.

ПАМЕТНЕ ТАБЛЕ ЗА ТРИ ОСНОВНЕ И МЕДИЦИНСКУ ШКОЛУ: Министарка просвете у посети школама у Банату

B, G,

- Silnu energiju Ministarstvo prosvete ulaže u radost obrazovanja i sve njegove lepe komponente, uz bezbednost učenika i njihovih nastavnika koja mora biti na maksimalnom nivou.Upravo zbog toga podržavamo sve korisne akcije kako bi se još pojačala bezbednost - naglasila je ministarka Slavica Đukić Dejanović, uz napomenu da moderne, pametne table itekako značajno doprinose kvalitetu nastave i pružaju mogućnost da deca na njima izvode i praktičnu i teoretsku nastavu.

Pomenutim školama u srednjem Banatu, Ministarstvo prosvete doniralo je pametne table, a učenici Medicinske škole u Zrenjaninu, izveli su praktičnu i pokaznu vežbu pravilnog davanja lekova pacijentu.

B, G,

- U ovom trenutku jako je važna podrška obrazovanju i svim aspektima njegovog daljeg razvijanja, sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo toko protekle godine imali najniži nivo incidenata i sigurno da ćemo nastaviti sa inicijativama da se ta razina i održi - istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je ministarki bio domaćin na proputovanju kroz srednji Banat i poseti četiri škole.
Sanja Kukolj, direktor srednje Medicinske škole u Zrenjaninu, uz zahvalnost Minostarstvu prosvete na donaciji, istakla je značaj pametnih tabli i uspeh učenika ove škole, koji su prošle godine na Republičkom takmičenju osvojili treće mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U PARTIZANU! LJubimac grobara svojevoljno napustio ekipu pred finale sa Crvenom zvezdom!