MATURANTI PLESALI UZ ŠTRAUSA

B. G.

22. 05. 2024. u 09:05

HILjADU maturanata  iz devet zrenjaninskih srednjih škola, u crnim i žutim majcama, sa žutim kišobranima,  po tradiciji, na centralnom gradskom trgu u Zrenjaninu, zaplesali su uz zvuke operete “Slepi miš” Johana Štrausa, na simboličnom, razigranom rastanku.

МАТУРАНТИ ПЛЕСАЛИ УЗ ШТРАУСА

grad Zrenjanin

Naredne 2025. godine, manifestacija će doživeti osamnaesto izdanje, što znači da će u njoj učestvovati maturanti koji su se rodili kada je ona pokrenuta u Zrenjaninu.

Generaciju maturanata rođenih 2005. i 2006. godine, njihove roditelje, rodbinu, profesore, prijatelje, pozdravio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i poželeo im sve najbolje u periodu koji im predstoji.

- Pred Vama su novi izazovi,  putevi,  zahtevi, ciljevi i sigurno neće biti laki, ali onda kad je teško, verujte u sebe, svoj put, svoje roditelje, porodicu i istrajte na tom putu, koračajte smelo ka vašim snovima, željama, u nove pobede - poručio je gradonačelnik Zrenjanina.

Evropski kadril dens festival, ili Maturantski ples u Srbiji, počeo je da se organizuje 2005. godine, a Zrenjanin se  u ovu manifestaciju evropskih razmera uključio dve godine kasnije.

Koordinator  plesa i ove godine bila je Nikoleta Vidaković, koja u organizaciji manifestacije učestvuje  od početka.

- Sledeće godine slavimo punoletstvo i napravićemo feštu kako i dolikuje. Za ovu manifestaciju sam emotivno vezana, prvi put sam stala na binu, pred maturante, pre sedamnaest godina, a plesali smo i u vreme korone, kada mnogi gradovi nisu - naglasila je Nikoleta, čestitajući zrenjaninskim maturantima njihov dan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!