JUBILEJ PARAĆINSKE ORGANIZACIJE: Tri decenije rada Udruženja vojnih penzionera Srbije (FOTO)

Z. R.

22. 05. 2024. u 11:54

UDRUŽENjE vojnih penzionera Srbije (UVPS) ima svoje organizacije u više od pedeset opština i gradova, a u Opštinskoj prganizaciji u Paraćinu članovi su obeležili tri decenije od osnivanja.

ЈУБИЛЕЈ ПАРАЋИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ: Три деценије рада Удружења војних пензионера Србије (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, predsednice SO Slavice Jovanović, članova i gostiju, među kojima je bio i Zoran Vučković, pukovnik u penziji i predsednik Izvršnog odbora UVPS, na svečansti održanoj u prostorijama Opštinske organizacije, nakon podsećanja o dosadšanjem radu, podeljene su jubilarne povelje i zahvalnice.

- Trideset godina uošte nisu mala cifra, a osnovni naš cilj je da se poboljšaju prava naših članova kad je reč o zdravstvenom, penzionom, socijalnom i stambenom obezbeđenju – naglasio je Vučković, potencirajući da među 18.000 članova  UVPS  u Srbiji ima dosta onih sa malim penzijama koje udruženje pomaže sopstvenim sredstvima u proseku sa 35.000 do 40.000 dinara na mesečnom nivou, te da dosta njih, oko 1.800 ukupno, nema baš nikakav stan.

Paraćinska organizacija UVPS okuplja 68 korisnika vojne penzije, a jedan od njenih zadataka je pružanje pomoći bolesnim i materijalno ugroženim. S toga ni na ovoj svečanosti nisu izostali pokloni u vidu aparata za merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i slično – koje su, nagradnim izvlačenjem, dobili članovi koji su imali najviše sreće.

Jubilarne povelje kao najviše priznanje dobili su nekadašnji predsednici opštinskoh odbora - Slobodan Stojanović, Pero Velemir i Mladen Stević, a polaganjem venca na Spomenik oslobodiocima Paraćina u porti Crkve Svete Trojice, ovo udruženje je još jednom pokazalo da ne zaboravlja pale heroje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJZGODNIJA MAMA: Skinula se Mirka Vasiljević - lepa glumica pokazala savršenu figuru (FOTO)