HIT PREDSTAVOM LEČE KOLEGINICE: Vaspitačice i spremačice iz vrtića u Vrbasu postale glumice na glasu

Z. RAJIĆ

27. 05. 2024. u 06:15

POD sloganom "Osmeh se vratio u naš grad", u Vrbasu se igra pozorišna predstava, koja je od nedavne premijere postala hit, pa su ulaznice već rasprodate i za treće i četvrto izvođenje "kod kuće" 1. i 4. juna, kao i za gostovanje u susednoj Kuli 26. maja.

ХИТ ПРЕДСТАВОМ ЛЕЧЕ КОЛЕГИНИЦЕ: Васпитачице и спремачице из вртића у Врбасу постале глумице на гласу

foto Z. R.

Reč je o komediji Duška Radovića "Ženski razgovori", koju su pripremile vaspitačice, spremačice i servirke Dečjeg vrtića "Poletarac", sa ciljem da prodajom ulaznica pomognu koleginicama koje se leče od kancera.

- Odabrale smo duhovitu zbirku dramskih crtica o ljubavi, sreći, braku i porodici, sa puno likova, pa smo tako kao glumice angažovali svih 16 žena u našem vrtiću. Svaka proba nam je donosila novi elan i sada je ono što je počelo spontano ispalo vrlo organizovano, uz veliko zadovoljstvo što smo postale oslonac koleginicama koje se kao lavice bore protiv teške bolesti - kaže vaspitačica Maja Baucal, rediteljka "Ženskih razgovora" i glumica u toj predstavi.

Tri meseca, van radnog vremena, žene iz vrtića "Poletarac", čiji posao nekad počinje u 4.30, a završava se u 18 časova, marljivo su uvežbavale svoje uloge uprkos porodičnim i kućnim obavezama, a ni sada, kad se predstava zahuktala, ne izostaju sa proba.

Opredelile su se, napominju, da kolegijalnost i humanost iskažu kroz pozorišnu igru, jer imaju iskustva u pripremanju dečjih predstava u vrtiću.

TURNEJA PO SELIMA I OPŠTINAMA

PREDSTAVA se u Vrbasu igra u bioskopu "Jugoslavija", a ulaznice, koje koštaju 500 dinara, kupuju se u vrtiću "Poletarac" svakog radnog dana od sedam do 16 časova. U Kuli će ovaj komad biti odigran u Kulturnom centru, a u planu je da se prikaže i u svih pet vrbaskih sela, kao i u drugim opštinama.

- Nama je u opisu posla da znamo da glumimo, pevamo i igramo. Zato nam i nije bilo teško da napravimo predstavu, a srećne smo što i publika uživa u njoj kao i mi - rekla je Dragica Pastor, vaspitačica i glumica u ovoj predstavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)