DRŽAVA BRINE I O BRANIČEVU: Narodni muzej i Istorijski arhiv u Požarevcu dobili pomoć Ministarstva kulture

D. NOVKOVIĆ

27. 05. 2024. u 18:29

MINISTAR kulture Nikola Selaković, tokom posete Požarevcu, potpisao je ugovore o finansiranju projekata ovdašnjeg Narodnog muzeja i Istorijskog arhiva, koji će ukupno dobiti 1,2 miliona dinara.

ДРЖАВА БРИНЕ И О БРАНИЧЕВУ: Народни музеј и Историјски архив у Пожаревцу добили помоћ Министарства културе

D.N.

Pored obnove i dogradnje rodne kuće i galerije slikarke Milene Pavlović Barili, koji će se relizovati u okviru nacionalnog plana "Skok u budućnost - Srbija 2027", Narodni muzej - nadležan i za Muzej kulturne istorije, Galeriju savremene umetnosti, Legat Miodraga Markovića, kompleks na Tulbi i kuću Dobrnjčevih - obaviće aerheološko mapiranje Malog Crnića.

Istorijski arhiv će pomoć Ministarstva investirati u unapređenje prostornih i tehničkih kapaciteta, radi čuvanja i zaštite arhivske građe čitavog Braničevskog okruga.

- Ovaj projekat realizujemo od 2020. i svake godine dobijali smo novčanu pomoć resornog Ministarstva kulture - istakla je Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva koji "pokriva" i svih sedam opština Braničevskog okruga.

Gradonačelnik Saša Pavlović podsetio je na tradiciju odlične saradnje sa državom, najavljujući razgovore i oko budućih aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)