POKAZNA VEŽBA U ZRENJANINU: Kako da osobe sa razvojnim smetnjama reaguju u vanrednim situacijama

B. G.

28. 05. 2024. u 09:30

Grad Zrenjanin započeo je projekat unapređenja sposobnosti prepoznavanja i reagovanja u hitnim situacijama među decom, mladima i odraslima sa razvojnim smetnjama, u saradnji sa Odeljenjem za vanredne situacije i Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite "Most", uz finansijsku podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

ПОКАЗНА ВЕЖБА У ЗРЕЊАНИНУ: Како да особе са развојним сметњама реагују у ванредним ситуацијама

grad Zrenjanin

Cilj projekta je osnaživanje korisnika Dnevnog boravka "Naša priča" u Zrenjaninu, kako bi bili sposobni da adekvatno reaguju u stresnim i traumatičnim situacijama, koje mogu nastati iznenada u vanrednim situacijama, kao što su požar, poplava, zemljitres i druge.

Aktivnosti projekta uključuju radionice, kvizove, demonstracione vežbe i kratke obuke, a kroz ove aktivnosti, korisnici će steći dragoceno znanje i veštine koje će im omogućiti da se osećaju sigurnije i spremnije za suočavanje sa hitnim situacijama.

Nakon prve radionice sredinom maja, u kojoj je učestvovalo oko pedeset korisnika dnevnih usluga "Naše priče" u Zrenkaninu, radionice i kvizovi će se nastaviti i tokom narednih meseci, uz demonstracione vežbe i simulacije na različitim lokacijama u gradu.
- Jedan od ključnih ciljeva projekta je obučavanje učesnika da prenesu stečeno znanje svojim vršnjacima - poručuju iz "Naše priče" u Zrenjaninu.
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto