KAKO KONKURISATI: U Paraćinu predstavljeni programi za MSSP sektor

Z. R.

28. 05. 2024. u 13:42

KOJE sve povoljnosti i kredite kroz svoje programe nudi Fond za razvoj RS, vlasnici malih i srednjih preduzeća, te preduzetnici u Paraćinu, mogli su da čuju danas od predstavnice Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Milice Čukarić.

КАКО КОНКУРИСАТИ: У Параћину представљени програми за МССП сектор

Foto: Fejsbuk/RISC Paraćin

Kako se na ovom događaju održanom u zgradi Regionalnog invacionog startap centra čulo, Fond za razvoj trenutno realizuje programe preko kreditne linije Evropske investicione banke. Privrednici mogu da konkurišu po dva osnova – za investicioni kredit ukoliko žele da kupe, izgrade poslovni prostor ili nabave opremu, a ukoliko žele da unaprede svoje poslovanje kroz nabavku trajnih obrtnih sredstava, postoji poseban program za tu namenu.

Prisutni privrednici su imali priliku da pitaju sve u vezi sa apliciranjem kako ne bi bilo nedoumica. Regionalna agencija će im pomoći u toku pripreme dokumentacije, izrade poslovnog plana i svega ostalog što je potrebno kad su aktuelni programi u pitanju.

Za njih se mogu prijaviti firme skoro svih delatnosti koje posluju duže od dve godine. Ovako dobijeni krediti su povoljniji u odnosu na komercijalne jer su sa nižom kamatnom stopom i dužim grejs periodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJZGODNIJA MAMA: Skinula se Mirka Vasiljević - lepa glumica pokazala savršenu figuru (FOTO)