GODIŠNJI KONCERT KUD-A „DIMITRIJE KATIĆ“: Nastupali folkloraši iz cele Srbije

Z. GLIGORIJEVIĆ

28. 05. 2024. u 15:52

Pored domaćina, na godišnjem koncertu KUD-a „Dimitrije Katić“ iz Crkvenca, održanom u Centru za kulturu u Svilajncu, nastupili su članovi brojnih kulturno-umetničkih društava iz cele Srbije.

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-А „ДИМИТРИЈЕ КАТИЋ“: Наступали фолклораши из целе Србије

FOTO: Privatna arhiva

-Kako je program bio satkan od igara i pesama iz svih krajeva naše zemlje, publika je uživala u igrama iz Niša, Leskovca, Šumadije, Požarevačke Morave, Gornje Resave, Bosilegrada, a bilo je i nekoliko vlaških igara. Bili su prijatelji iz KUD-a "Dimitrije Kuturović" iz Beograda, iz Batočine, Glavinaca, Ćovdina i Velikog Laola, kao i predstavnici ansambala iz naše opštine. Volimo da se sretnemo i družimo jer zajednički radimo na očuvanju naše narodne tradicije – ocenjuje predsednik ansambla domaćina Bojan Aćimov.

U muzičkom delu programa predstavio se vokalni solista Jeremija Velisavljević.

Dečiji i izvođački sastavi bili su na visini zadatka, a posebnu pažnju privukao je kraj koncerta kada su domaćini izveli običaj vlaške svadbe u Crnorečju koju su pripremili u saradnji sa Filipom Paunjelovićem iz Boljevca.

Koncertu su prisustvovali i predstavnici Ruskog doma iz Beograda koji su rekli da su bili oduševljeni prikazanim programom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!