POSLE PETODNEVNOG ZASEDANJA SO KRALJEVO: Usvojena odluka o izdavanju objekata Apotekarske ustanove u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

29. 05. 2024. u 12:07

Posle maratonskog petodnevnog zasedanja, odbornici Skupštine grada Kraljeva javnim glasanjem usvojili su spornu odluku o izdavanju pod zakup osam objekata čiji je vlasnik Grad, a korisnik ovdašnja Apotekarska ustanova (AU).

ПОСЛЕ ПЕТОДНЕВНОГ ЗАСЕДАЊА СО КРАЉЕВО: Усвојена одлука о издавању објеката Апотекарске установе у Краљеву

G.Šljivić

S druge strane, nezadovoljni ovom odlukom i nastavljajući svoju borbu, kako kažu za spas i očuvanje Apotekarske ustanove, zaposleni su pokrenuli zvaničan postupak za prikupljanje 10.000 potpisa neophodnih za raspisivanje referenduma na kojem bi građani Kraljeva trebalo da se izjasne o sudbini ovog preduzeća.

- Narednih dana obavestićemo građane kada će prikupljanje potpisa biti organizovano. A, referendumom želimo i da osporimo odluku Skupštine koja ide u korist interesima pojedinaca a ne građana, kao i da još jednom onima koji vode Grad dokažemo kakvo je mišljenje Kraljevčana o svemu ovome – poručuju zaposleni u AU.

G.Šljivić

 

Prema usvojenom predlogu oglasa, predviđeno je da se pod zakup u paketu i na period od deset godina izda osam objekata na atraktivnim lokacijama – dva u centru grada, kao i u naselju Ribnica, Vrnjačkoj Banji, Podunavcima, Raški, Stublu i Ušću u Ibarskoj klisuri. Osim toga, ovoj odluci vladajuće većine u skupštini grada dodata su i dva radna zaključka koji se odnose na to da se u jednoj od dve apoteke u centru grada kao i do sada omogući pripremanje medicinskih preparata i zadrži obavezno dežurstvo tokom noći, vikendom i praznicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi