KLUB GRADOVA I OPŠTINA SA POVOLJNIM POSLOVNIM OKRUŽENJEM: Kragujevac predstavio platformu „Budi deo plana“

V. Hadžić

29. 05. 2024. u 17:27

Grad Kragujevac predstavio je platformu „Budi deo plana“ na sednici predsedništva Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC) u Okružnom načelstvu u Kragujevcu.

КЛУБ ГРАДОВА И ОПШТИНА СА ПОВОЉНИМ ПОСЛОВНИМ ОКРУЖЕЊЕМ: Крагујевац представио платформу „Буди део плана“

Foto : Grad Kragujevac

Na dnevnom redu bile su i teme koje se odnose na imovinu, investicije i prostorno planiranje.

Platforma „Budi deo plana“ realizuje se u okviru projekta „Glas građana u prostornom i urbanističkom planiranju“ u saradnji sa NALED-om i Geografskim fakultetom. Omogućava građanima da se prijave sa izabranom lokacijom, ulicom i brojem parcele i da svaki put kada Grad Kragujevac bude vršio izmene planskih dokumenata u tom delu grada budu o tome informisani.

-Na taj način se povećava transparentnost rada lokalne samouprave, što nam je jedan od osnovnih ciljeva – rekao je  Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika Kragujevca.

Članice BFC kluba su gradovi i opštine koji primenjuju najbolje prakse i predstavljaju „motore lokalnog ekonomskog razvoja“ u Srbiji. Oni  imaju za oko 20% bolje rezultate i kada je reč o iznosu investicija i brzini izdavanja građevinskih dozvola – istakao je  Dušan Vasiljević, direktor za konkurentnost i investicije u NALED-u.

Na sednici  su predstavljene i neke od najnaprednijih aplikacija koje služe za povezivanje građana i lokalnih samouprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD U NEVERICI, RUSIJA ODUŠEVLJENA! Srpski navijači su uzeli bubanj, a onda... (VIDEO)