INKLUZIVNI OBJEKAT U KIKINDI: Kancelarije invalidskih udruženja renovirane posle 60 godina (FOTO)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

30. 05. 2024. u 22:06

Osam udruženja osoba sa invaliditetom, boračkih i drugih srodnih organizacija u Kikindi konačno imaju pristojne kancelarije u zgradi u centru grada, odmah pored gradske uprave.

ИНКЛУЗИВНИ ОБЈЕКАТ У КИКИНДИ: Канцеларије инвалидских удружења реновиране после 60 година (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

 Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od oko 11 miliona dinara, renovirano je i novim nameštajem opremljeno šest kancelarija, ukupne površine 160 metara kvadratnih.

Dodatnih oko milion dinara obezbedila je lokalna samouprava. Ovaj prostor udruženja koriste već decenijama, ali je sada prvi put adaptiran za poslednjih 60 godina.

Inkluzivni objekat u četvrtak su obišli Nemanja Starović, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Biljana Barošević, pomoćnica za zaštitu osoba sa invaliditetom.

Foto: R. Šegrt

Ivan Šibul_Sportsko društvo invalida

- Objekat je na izvanrednoj lokaciji, u najstrožem centru grada, ali, nažalost, u njega nije ništa ulagano. Ovaj projekat je deo inicijative „Srbija bez barijera“- „Kikinda bez barijera“ i deo krovne inicijative „Inkluzivna Srbija“. Ministarstvo izdvaja sredstva i po drugim osnovama, pa je u prvih pet meseci ove godine obezbedilo oko 13 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom na području Kikinde, kao i nepunih 17 miliona dinara za preduzeća, udruženja i organizacije koje obezbeđuju prevoz osobama sa invaliditetom. Nastavićemo da pomažemo i u narednom periodu, jer želimo da stvorimo uslove jednake za sve – rekao je ministar Starović.

Predstavnici osam udruženja koja imaju i zajedničku mini kuhinju i toalete prezadovoljna su novim uslovima za rad:

- Sve je urađeno po najnovijim standardima, sve instalacije su zamenjene, dobili smo novi nameštaj, tako da svi imamo prelepe kancelarije. Korisnici su Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih, Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova, organizacije ratnih veterana, rezervne vojne starešine, Sportsko društvo invalida i izviđači – nabrojao je Ivan Šibul, predsednik Sportskog društva invalida.

NOVA ZGRADA CENTRA

Ministar Nemanja Starović je u Ulici Miloša Ostojina 56 označio početak gradnje nove zgrade Centra za socijalni rad. Projekat podržava program UN za razvoj. Zgrada će imati oko 1.000 metara kvadratnih, a investicija će iznositi oko 1,7 miliona dinara. Rok za završetak je mart naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRUDNOĆA I PROŠIRENE VENE: Uzroci, posledice i saveti stručnjaka