MESEČNO PO 20.000 DINARA: Kraljevčani tradicionalno stipendiraju 50 najboljih studenta

G. ĆIROVIĆ

31. 05. 2024. u 13:02

Nastavljajući lepu praksu i tradiciju, Kraljevčani i ove godine iz gradskog budžeta stipendiraju svoje najbolje studente.

МЕСЕЧНО ПО 20.000 ДИНАРА: Краљевчани традиционално стипендирају 50 најбољих студента

G.Šljivić

Prema odluci gradske Komisije dodeljeno je pedeset stipendija najbolje rangiranim studentima sa teritorije grada na Ibru, sa prosekom ocena od 9,23 do 10,00, za školsku 2023/2024. godinu, i to u deset jednakih mesečnih rata u novčanom iznosu od po 20.000 dinara, bez obaveze vraćanja.

- Stipendija mi mnogo znači kao finansijska podrška za troškove studiranja i uopšte života u prestonici - kaže Ksenija Simonović, studentkinja treće godine pedagogije na Filozofskom fakultetu u Beogradu sa prpsekom 9,38.

Prema rečima gradonačelnika Predraga Terzića, veoma je važno da se bar deo studenata, kada završe fakultete, vrati u Kraljevo, a da ostali, koji odluče da žive i rade u Beogradu, Novom Sadu ili u inostranstvu, pomažu svom gradu.

- Mi se trudimo da danas pomažemo njima, očekujući da će oni sutra naći način da izađu u susret gradu u kojem su rođeni i odrasli – rekao je Terzić potpisujući ugovore sa studentima.

G.Šljivić

 

Ove godine stipendiju je dobilo i troje studenata sa invaliditetom koji su na konkursu imali uslov da su u prethodnoj godini ostvarili 36 ESPB bodova. A, ako iz zdravstvenih razloga nisu mogli da upišu godinu, i za to poseduju odgovarajuću dokumentaciju, njihova prijava je automatski prihvaćena.

- Među njima je i Marko Bačkulja, ispešni student Agronomskog fakulteta u Čačku koji je, želeći da mu pomogne, sa njim upisala i njegova majka Jelica - naglasio je Terzić. - To je pravi primer, upornosti i ljubavi, a naša obaveza kao Grada je da im pomognemo.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi