OD „KRUNA VEKOVA“ DO ROK OPERE: Završne pripreme za Festival umetnosti „Maglič“ u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

02. 06. 2024. u 11:02

Tradicionalni Festival umetnosti „Maglič“ u Kraljevu će biti održan od 5. do 8. juna, a organizator, ovdašnji Kulturni centar „Ribnica“, potrudio se da i ove godine pripremi kvalitetan program s pravom se upisujući na mapu najznačajnijih kulturnih događaja u ovom delu Srbije.

ОД „КРУНА ВЕКОВА“ ДО РОК ОПЕРЕ: Завршне припреме за Фестивал уметности „Маглич“ у Краљеву

KC Ribnica

Program zvanično počinje u sredu, u galeriji Kulturnog centra u Ribnici, otvaranjem izložbe fotografija „Krune vekova“ Gorana Ristovića Pokimice, poznatog filigrana.

- Na izložbi će biti prikazano ukupno dvadeset fotografija predmeta koji su od velikog istorijskog značaja, poput krune cara Dušana, krune kralja Milutina i okova jevanđelja, a autor će održati kratko predavanje i vođenje kroz izložbu – kaže Marija Grabovac, direktorka KC „Ribnica“.

KC Ribnica

 

Drugog festivalskog dana, u dvorištu takozvane Francuske kuće u centru Kraljeva održaće se književni program pod nazivom „Prijatelji pesnici“ u kojem učestvuju Živorad Nedeljković i Toni Perdić.

Posle programa za decu koji je predviđen 7. juna, Festival se završava „Rok operom“, na centralnom gradskom trgu u subotu, 8. juna. Ovaj muzički spektakl spaja ne samo muzičke žanrove, već i različitu publiku i podjednako je pristupačan svim generacijama.

Uz dirigenta Fedora Vrtačnika, u programu učestvuju mešoviti hor i orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta, Novosadski big bend i vokalni solisti Bojana Stamenov, Zoran Šandorov, Matia Zanata i Nikola Mijić. Na repertoaru će se naći najveći svetski rok hitovi Led Cepelina, Kvina, Pink Flojda, Bitlsa, Tine Tarner, Dorsa, Dip Parpla...

ZA NAJMLAĐE

PROGRAM za decu „Muzičko druženje sa Uvertircima“ zakazan je za 7. jun u dvorištu Francuske kuće i obuhvata prezentaciju muzičkih istrumenata, njihove podele, kao i istorijat i razvoj. Osim toga planirana je i nteraktivna radionica za decu uzrasta od 7 do 13 godina pod nazivom „Matematika i muzika“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKI ZET POTOPIO ITALIJANE: Švajcarac oženio lepu Srpkinju sa tetovažom koja nosi moćno značenje (FOTO)