U GALERIJI MATICE SRPSKE OTVORENA IZLOŽBA RADOVA NOVOSADSKIH PREDŠKOLACA I MLAĐIH OSNOVACA Deca inspirisana Urošem Predićem

J. S.

02. 06. 2024. u 13:14

U GALERIJI Matice srpske, do 30. juna, pred publikom je postavka dečjih radova nastalih u okviru edukativnog programa "Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić", a povodom izložbe "Inspirisani Francuskom" i radionice o stvaralaštvu Bogomila Karlavarisa.

У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА НОВОСАДСКИХ ПРЕДШКОЛАЦА И МЛАЂИХ ОСНОВАЦА   Деца инспирисана Урошем Предићем

Foto GMS

Ulaz je besplatan, a o odrastanju novosadskih mališana uz umetnost svedoče eksponati iz predškolskih ustanova "Radosno detinjstvo", "Maštolend", "Puž" i "Zmaj", kao i osnovnih škola "Svetozar Marković" i "Prva vojvođanska brigada".

Svečanom otvaranju prisustvovali su mali stvaraoci, njihovi roditelji i članovi porodica, ali i upravnica Galerije Matice srpske, dr Tijana Palkovljević Bugarski, i član Gradskog veća zadužen za kulturu, Dalibor Rožić.

U prigodnom programu nastupio je dečji hor "Suncokreti", koji radi u okviru Muzičke škole "Isidor Bajić", a bili su osmišljeni i kreativni sadržaji u Parku skulptura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD U NEVERICI, RUSIJA ODUŠEVLJENA! Srpski navijači su uzeli bubanj, a onda... (VIDEO)