NIČU DVE GARAŽE: Kraljevčani rešavaju višegodišnji problem parkiranja u centru

G. ĆIROVIĆ

03. 06. 2024. u 17:14

VIŠEGODIŠNjI problem parkiranja u gradu na Ibru nikako da bude rešen, ponajviše zbog nesrazmernog broja parking-mesta i broja vozila na ovdašnjim ulicama, ali i u tranzitu.

НИЧУ ДВЕ ГАРАЖЕ: Краљевчани решавају вишегодишњи проблем паркирања у центру

G.Šljivić

Zato su u centru Kraljeva, u dve najprometnije saobraćajnice, postavljeni informacioni displeji koji pokazuju broj trenutno slobodnih mesta za ostavljanje automobila, od ukupno 236 raspoloživih.

Za projekat "Sistem za analizu toka saobraćaja i sistem evidencije popunjenosti parking-mesta, sa snimanjem parkirališta za invalide", Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, popola sa lokalnom samoupravom, izdvojilo je ukupno 25 miliona dinara.

- Projekat izgradnje višespratne javne garaže iza zdanja Gradske uprave uskoro će biti završen, a sredstva su obezbeđena u lokalnom budžetu. Osim toga, planskim aktima predviđena je i izgradnja garaže na Ibarskom keju, koju ćemo u perspektivi "podići" sami, ili u partnerstvu sa privatnim investitorom - kaže gradonačelnik, dr Predrag Terzić.

Inače, u kraljevačkim centralnim zonama vozačima je na raspolaganju ukupno 1.200 parking-mesta, čije korišćenje naplaćuje "Parking servis" - radna jedinica JKP "Čistoća". To je, svakako, nedovoljno, tim pre što su stanari pojedinih zgrada, raznim barijerama, katancima i lancima, onemogućili ostale da koriste njihove parkinge, iako na to nemaju pravo. Pritom samo neke od tih prepreka su uklonjene, pa javnost i zbog toga negoduje.

"Pauk"

JOŠ krajem 2021. lokalna samouprava je problem parkiranja pokušala da reši uvođenjem (ne)popularnog "pauka". Iako ga je usvojilo Gradsko veće, ovaj predlog je, međutim, povučen iz dnevnog reda sednice Skupštine grada i više se nikada nije ni pominjao...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!