OKITILI SE SA 41 MEDALJOM: Veliki uspeh subotičkih đaka na 12. Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije

J. L.

05. 06. 2024. u 13:35

Na 12. Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije koje su održane u Novom Sadu Subotičani su osvojili rekordnu 41 medalju.

ОКИТИЛИ СЕ СА 41 МЕДАЉОМ: Велики успех суботичких ђака на 12. Олимпијским спортским играма ученика Србије

foto:J.L.

Učenici – sportisti subotičkih osnovnih i srednjih škola okitili su se sa 10 zlatnih, 16 srebrnih i 15 bronzanih, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Na školskoj olimpijadi učestvovalo je oko 6000 učenika iz cele Srbije, a Suboticu je predstavljalo oko 200 sportista. Iz Saveza za školski sport i pedagoge fizičke kulture Grada Subotice ističu da je ostvaren apsolutni rekord do sada kada da su u pitanju ostvareni rezultati i osvojene medalje.

- Izuzetno sam ponosan na sve naše učenike koji su dali sve od sebe i potrudili su se da  Suboticu predstave kao Evropski grad sporta za 2024. godinu – kaže Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport i pedagoge fizičke kulture Subotice - Broj osvojenih medalja je apsolutni rekord. Zbog kovida, 11. Olimpijske igre nisu održane 2020. godine, ali četiri godine ranije u Vranju Subotica je imala 12 odličja. Kada se to uporedi smatram da smo ostvarili izuzetan pomak. To ne bismo mogli bez pomoći klubova. Da neki od naših sportista nisu bili sa reprezentacijama na takmičenjima siguran sam da bi broj osvojenih medalja bi još veći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!