OBNAVLJA SE KRAGUJEVAČKA TRŽNICA : Posle četiri godine Kragujevčani će ponovo imati pijacu u centru grada

V. Hadžić

06. 06. 2024. u 13:12

Počinju radovi na rekonstrukciji kompleksa kragujevačke Tržnice, objekta koji je deo kulturno-istorijske celine „Staro gradsko jezgro Kragujevca“, poznate kao Milošev venac i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Tržnica je sagrađena još 1929.godine kao jedna od prvih pokrivenih pijaca u Evropi. Autor projekta bio je čuveni arhiteka Georgij Pavlovič Kovaljevski, a radovi su trajali manje od godinu dana.

ОБНАВЉА СЕ КРАГУЈЕВАЧКА ТРЖНИЦА : После четири године Крагујевчани ће поново имати пијацу у центру града

Foto: GK

Glavna zgrada ovog spomenika kulture urušila se pre četiri godine prilikom radova na izgradnji podzemne garaže, a njena  rekonstrukcija izazavla je mnogo polemika u javnosti, pa i revolta među Kragujevčanima.

Novim radovima biće obuhvaćena rekonstrukcija Matičnog objekta, podzemnog trgovinskog objekta koji će zameniti prvobitno planiranu garažu, platoa i ograde kompleksa zelene pijace Centar. Osnovna građevinska struktura objekta ostaće nepromenjena, a osavremenjivanje prostora biće urađene u skladu sa uslovima i merama zaštite Zavoda za zaštitu spomenika kulture

Ukupna vrednost ugovora je 365 485 080 dinara, a rok za završetak radova je osam meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura