PEČAT BRATSKIM VEZAMA: Potpisana dva sporazuma o saradnji Kraljeva i Novog Goražda

G. ĆIROVIĆ

08. 06. 2024. u 10:56

Nastavljajući višdecenijsko prijateljstvo predstavnici kraljevačke lokalne samopurave i Novog Goražda u Republici Srpskoj potpisali su sporazumae o saradnji kojima se još jače učvršćuju bratske veze.

ПЕЧАТ БРАТСКИМ ВЕЗАМА: Потписана два споразума о сарадњи Краљева и Новог Горажда

G.Šljivić

U prisustvu gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i načačnice Opštine Novo Goražde Mile Petković, potpisan je Sporazum o saradnji u između predstavnika kraljevačkog Sportskog saveza i Sportskog društva „Radnički"“ iz Novog Goražda, kao i Sporazum između ovdašnje Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ i Narodne biblioteke „Božidar Goraždanin“.

- Ovo je kruna dosadašnje i temelj buduće saradnje dve lokalne zajednice. Bratske veze datiraju iz 1976. i nastavljene su posle ratnih dešavanja na prostoru BiH. Saradnja sa Kraljevom je za nas veoma značajna jer je pokazatelj da naša matica brine o svakom Srbinu – rekla je Mila Petković, načelnica Opštine Novo Goražde.

G.Šljivić

 

Ovom prilikom gosti iz Novog Goražda i njihovi domaćini obišli su kraljevačku biblioteku, jednog od glavnih stožera kulture i kulturnih događaja u Kraljevu, a potom i Atletski stadion kraj Ibra na kome se održavaju brojna domaća i međunarodna nadmetanja.

- Svi Srbi, bez obzira da li žive u centralnoj Srbiji, na Kosmetu, u BiH, Severnoj Makedoniji ili Crnoj Gori jedan su narod – jasno je poručio dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. - Drina nije granica, već kičma srpskog naroda, ona nas ne deli, nego povezuje. Siguran sam da ćemo svi zajedno uspeti da razvijamo i Srbiju i Republiku Srpsku i svaki grad i opštinu gde živi srpski narod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA POČINJE PETROVDANSKI POST: Evo kojih pravila svi vernici treba da se pridržavaju