DA SE OSEĆAJU KAO KOD KUĆE: Banjalučani u okviru Svesrpskog sabora gosti Novog Sada

Z. G.

08. 06. 2024. u 14:01

U OKVIRU prvog Svesrpskog sabora i manifestacije „Jedan narod, jedan sabor-Srbija i Srpska“, u Kulturnom centru Novog Sada priređen je kulturno-umetnički program kojem su prisustvovali predstavnici Grada na čelu sa gradonačelnikom Milanom Đurićem i gosti iz Banjaluke.

ДА СЕ ОСЕЋАЈУ КАО КОД КУЋЕ: Бањалучани у оквиру Свесрпског сабора гости Новог Сада

KCNS

Uz dobrodošlicu, gradonačelnik Đurić je gostima poželeo da se u Novom Sadu, gradu otvorenog srca, uvek osećaju kao kod svoje kuće.

- Novi Sad i Banja Luka od 2006. godine imaju potpisan sporazum o partnerstvu a radićemo na tome da usledi i sporazum o bratimljenju. Kao grad uvek smo negovali partnerske odnose sa našom braćom iz Republike Srpske. Mi smo isti narod, imamo zajedničku istoriju a ubeđen sam da ćemo imati i zajedničku svetlu budućnost. Danas na prvom Svesrpskom saboru pokazaćemo naše jedinstvo, naše zajedništvo – poručio je Đurić.

Gradonačelnik je delegaciji iz Banjaluke poželeo ugodan boravak u Novom Sadu, navedeno je u saopštenju.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?