PODRŠKOM PRVOM SVESRPSKOM SABORU U BEOGRADU: Potpisan sporazum o saradnji iz oblasti kulture između Laktaša i Zrenjanina

B. G.

08. 06. 2024. u 20:49

KAO deo podrške Prvom svesrpskom saboru u Beogradu "Jedan narod, jedan sabor, Srbija i Srpska", u poseti gradu Zrenjaninu boravila je delegacija bratskog grada Laktaši.

ПОДРШКОМ ПРВОМ СВЕСРПСКОМ САБОРУ У БЕОГРАДУ: Потписан споразум о сарадњи из области културе између Лакташа и Зрењанина

grad Zrenjanin

Delegaciju iz Republike Srpske, na čelu sa gradonačelnikom Miroslavom Bojićem, predsednikom Skupštine grada Sašom Popovićem i potpredsednikom Skupštine grada Srđanom Blagojevićem, ugostio je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura i potpisao sporazum o saradnji u oblasti kulture, nakon čega je u Baroknoj sali Gradske kuće održana tribina pod nazivom “Književnost i nacionalno pitanje u srpskom etničkom prostoru”.

Inače grad Zrenjanin i tada opština Laktaši su 11. aprila 2008. godine potpisali Povelju o bratimljenju, u cilju razvijanja dugotrajnih veza između građana Zrenjanina i Laktaša.

- Osim zajedničkih projekata i ovog sporazuma, važno je istaći neraskidive ljudske, rodbinske, privredne veze sa našim narodom u Republici Srpskoj, a osim Laktaša gradovi sa kojima na različite načine sarađujemo su Trebinje, Bijeljina, Višegrad, Bileća - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina.

On je napomenuo da osim saradnje u oblasti kulture, Laktaši, kao vodeći grad po investicijama u Republici Srpskoj, itekako mogu da ponude još kompleksniju privrednu saradnju.

KNjIŽEVNA TRIBINA

Na tribini pod nazivom “Književnost i nacionalno pitanje u srpskom etničkom prostoru” kao gost je učestvovao Dragoljub Kojčić, politički filozof, moderator je bio Milan Bjelogrlić, publicista i predsednik Društva prijatelja Matice srpske u Zrenjaninu, a mlada solistkinja Marija Aleksić je na početku otpevala kompoziciju Vostani Serbije.

- Kada sam u Zrenjaninu, imam osećaj kao sa sam kod kuće u Laktašima, domaćinski i bratski smo uvek dočekani, a obzirom da je Zrenjanin iduće godine prestonica srpske kluture, sjajna je prilika da dogovorimo i još produbimo saradnju - istakao je Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)