NA TRGU SLOBODE 18 CVETNIH ŽARDINJERA: "Počelo letnje ulepšavanje Novog Sada (FOTO)

Lj.P.

10. 06. 2024. u 16:05

NA Trgu slobode u Novom sadu, "Gradsko zelenilo" danas ostavlja 18 žardinjere s novim cvećem., a posađene su puzave muškatle i ladolež. Pored toga, glavni gradski trg i pešačku zonu krasiće i raznobojno cveće u visećim saksijama, koje se postavljaju na stubovima ulične rasvete.

НА ТРГУ СЛОБОДЕ 18 ЦВЕТНИХ ЖАРДИЊЕРА: Почело летње улепшавање Новог Сада (ФОТО)

FOTO: Zelenilo

 Do sada su kombinacojom puzavih muškatli, ladoleža, dihondre i smilja ukrašeni kandelabri u Katoličkoj porti, na  Trgu Slobode i Njegoševoj ulici, a u toku je postavljanje cveća na Trgu mladenaca i u Železničkoj ulici. Narednih dana saksije sa cvećem biće postavljene na rasvetnim stubovima u Dunavskom parku, Zmaj Jovinoj, Kralja Aleksandra i Pašićevoj ulici. Ukupno će biti postavljeno 372 saksije.

FOTO: Zelenilo

U okviru brige o cveću i ulepšavanju grada okopavaju se cvetne gredice kod Pokrajinske vlade, kao i velika cvetna gredica kod Železničke stanice i u kružnom toku u ulici Kornelija Stankovića. Pored toga, u ranim jutarnjim satima zaliveno je cveće, ukrasno šiblje i drveće u centru grada, na Detelinari, Novom naselju, Salajki, Vidovdanskom naselju, Petovaradinu, Jugovićevu. Takođe, u Dunavskom parku i Bulevaru Jovana Dučića okopava se i plavi šiblje, a u Vase Stajića, Pavla Simića, na Satelitu kao i u stambenom bloku Filipa Filipovića-Milenka Grčića se orezuje živa ograda.

FOTO: Zelenilo

Na velikom broju lokacija u toku je košenje trave. Kose se površine kod Varadinskog mosta , Trg Neznanog junaka, zelene površine na Bulevaru Mihajla Pupina, Pozorišnom trgu, Temerinskoj, Staničnom trgu, Bulevaru oslobođenja, Veselina Masleše, Hadži Ruvimovoj, Branka Bajića, Bulevaru vojvode Stepe, Preradovićevoj.

FOTO: Zelenilo

U "Gradskom zelenilu"  ističu da je poseban akcenat i ovog leta stavljen na zaštitu bilja. Pored permanentnog zalivanja, drveća, šiblja i cveća radnici "Zelenila" će tokom noći, u trećoj smeni tretirati šiblje u centru grada zaštitnim preparatima. Takođe, i ovog leta sprovodiće se folijarna prihrana drveća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)