U ZNAKU ETNO TURIZMA: Odmor u prirodi kraljevačakog kraja i ove godine atraktivan gostima

G. ĆIROVIĆ

11. 06. 2024. u 11:05

Ako je suditi po prva četiri meseca ove godine tokom kojih je u kraljevačkom kraju, prema zvaničnim podacima, ostvareno 37.910 noćenja, ovdašnje turističke poslenike očekuje još jedna uspešna letnja sezona.

У ЗНАКУ ЕТНО ТУРИЗМА: Одмор у природи краљевачаког краја и ове године атрактиван гостима

G.Šljivić

Kao i lane, i ove godine najveće interesovanje vlada za etno i sve popularniji gastronomski turizam ponajviše u selu Rudno na istoimenoj visoravni na planinskim obroncima Radočela i Golije, u Bogutovačkoj Banji, obližnjem Bogutovcu, Lopatnici i na planini Goč, u više od 100 seoskih domaćinstava sa registrovanom turističkom delatnošću, po čemu kraljevački kraj prednjači u Srbiji.

- Odmor u netaknutoj prirodi i u vazdušnim oazama kraljevačkog kraja sve je popularniji i među domaćim, ali i stranim turistima. Osim toga, Kraljevu i okolini postoji deset bazena i uređenih kupališta sa različitim sadržajima koji predstavljaju lepo utočište na letnjoj vrućini, a mnogima i zamenu za more – kaže Igor Tešić iz TO Kraljevo.

G.Šljivić

 

Turistima su svakako atraktivne i posete srednjovekovnim manastirima Žiči i Studenici, tvrđavi Maglič u Ibarskoj klisuri, šetnje šumskim stazama na obližnjim planinma, a velika posećenost očekuje se i prilikom brojnih kulturnih i zabavnih programa i festivala kojima će obilovati predstojeće leto u gradu na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZNAM ŠTA JE PROBLEM Ceca ima poruku za Piksija pred meč odluke: Vodila sam fudbalski klub