PROJEKAT „UČIONICA U PRIRODI“: Jedna od radionica održana na Grzi (FOTO)

Z. R.

11. 06. 2024. u 17:20

“PREPOZNAJ lekovito bilje u svom okruženju“ naziv je radionice koja je u okviru projekta Ekološkog obrazovnog centra (EKOS) iz Paraćina održana na Grzi.

ПРОЈЕКАТ „УЧИОНИЦА У ПРИРОДИ“: Једна од радионица одржана на Грзи (ФОТО)

Foto: EKOS

Reč je o projektu „Učionica u prirodi“, a jedna od planiranih radionica organizovana je u zaštićenom području „Vrelo“ na Grzi.

Anđelka Milanović, zastupnica EKOS, kaže da su  predstavnice Zavoda za zaštitu prirode Srbije najpre održale predavanje na kom su govorile  o uticaju klimatskih promena na biodiverzitet i značaju očuvanja biodiverziteta. Radionici su prisustvovali učenici i nastavnici paraćinskeTehnološke škole iz Paraćina, kao  i učenici OŠ “Radoje Domanović“ sa svojim učiteljem.

Posle predavanja učenici su, na osnovu dobijenog materijala, pokušali da prepoznaju biljke na terenu, uberu ih i uz pomoć edukatora da ih odrede i ispresuju kako bi napravili herbarijum.

Radionica je pokazala da učenici lakše usvajaju znanje u neposrednom kontaktu sa prirodom i da ovakav vid edukacije doprinosi unapređenju nastave, tvrde u ovom paraćinskom udruženju, čija je zastrupnica profesorka Tehnološke škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREKO NOČI SAM OSTAO BEZ SVEGA: Ispovest Saše Popovića o teškom periodu života