OSVOJILI PREGRŠT MEDALJA: Uspeh valjevskih matematičara na Međunarodnom takmičenju u Kragujevcu

B. PUZOVIĆ

14. 06. 2024. u 06:45

NA Međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica", održanom na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu, zlatnu medalju osvojio je Andrej Krainović, učenik petog razreda OŠ "Andra Savčić" u Valjevu.

ОСВОЈИЛИ ПРЕГРШТ МЕДАЉА: Успех ваљевских математичара на Међународном такмичењу у Крагујевцу

Foto Privatna ahriva

 Srebrne medalje osvojili su Vukan Pecikoza, učenik trećeg razreda OŠ "Andra Savčić" i Jakša Josović, učenik trećeg razreda OŠ "Sestre Ilić" u Valjevu.

Svi učenici Valjevske gimnazije, koji su učestvovali na takmičenju, osvojili su medalje. Najuspešniji, osvojivši zlatne medalje, bili su Sofija Mićević, učenica osmog razreda Valjevske gimnazije, Lazar Ćosić, učenik sedmog razreda i Pavle Stanković, učenik trećeg razreda. Srebrne medalje osvojili su Mateja Nešić, učenik drugog i Mihailo Lekić, učenik četvrtog razreda. Bronzanim medaljama okitili su se Jana Jovanović, učenica drugog i Anica Petrović, učenica četvrtog razreda Valjevske gimnazije.

- Valjevski matematičari osvojili su 10 medalja na finalnom Međunarodnom takmičenju "Kengur bez granica" i postigli su izuzetne rezultate - istakao je predsednik Podružnice matematičara Valjevo Dragan Stefanović. - Na takmičenju u Kragujevcu, Valjevo je bilo jedan od najuspešnijih gradova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?