NIČU "BEBI ZOO" , IGRALIŠTE I UČIONICA NA OTVORENOM: Zoološki vrt Palić realizuje IPA projekat

J. L.

12. 06. 2024. u 19:21

Zahvaljujući IPA projektu Srbija-Hrvatska u Zoološkom vrtu na Paliću biće izgrađeno novo dečje igralište, vidikovac pored volijera za lame adaptiraće se u učionicu na otvorenom a kod prostora za patuljaste koze nastaće "bebi zoo" interaktivni objekat.

НИЧУ БЕБИ ЗОО , ИГРАЛИШТЕ И УЧИОНИЦА НА ОТВОРЕНОМ: Зоолошки врт Палић реализује ИПА пројекат

foto:J.L.

 Za realizaciju ovog projekta zoološki vrtovi na Paliću i u Osijeku dobiće približno po pola miliona evra. 

-Igralište koje smo planirali biće postavljeno na istom mestu gde je i sada, ali će sprave biti veće i nalik na životinje - veliki tobogan u obliku lisice, njihalice u formi labuda, penjalice, dvorac, peščanici -  najavljuje Sonja Mandić, direktorka Zoo vrta Palić.

Od prostora za patuljaste koze biće napravljen interaktivni objekat u okviru koga će posetioci imati priliku da ostvare neposredan kontakt sa životinjama.

-To je objekat pod nazivom "baby zoo" u čiju volijeru će posetioci moći da uđu i borave u njoj. U prisustvu timaritelja, moći će da pomaze i nahrane životinje. Prvenstveno planiramo da tamo budu neke od autohtonih vrsta koje su tipične za ovo podneblje, a to su koze, ovce i druge domaće životinje, zatim zečevi, morsko prase. U jednom delu, u senzornim kutijama, povremeno će se naći i egzotične vrste, koje će izlagati timaritelji kao što su različite vrste zmija, paukova, guštera - dodaje direktorka.

Osim ova dva objekta, adaptiraće se stari vidikovac koji se nalazi pored volijera za lame i on će biti učionica na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd