POMOĆ I ZABAVA ZA NAJMLAĐE: 65 računara za seoske škole u Srbiji (FOTO)

D. Cakić

13. 06. 2024. u 16:07

FONDACIJA "Humana srca" je ovog proleća obradovala čak 5 opština i njihove škole u seoskim sredinama.

ПОМОЋ И ЗАБАВА ЗА НАЈМЛАЂЕ: 65 рачунара за сеоске школе у Србији (ФОТО)

Foto: Fondacija Humana srca

Osnovne škole u selima u Aleksandrovcu, Trsteniku, Varvarinu, Žtorađu i Donjem Milanovcu su dobili laptop računare i računarsku opremu zahvaljujući prijateljima i donatorima Fondacije.

- Seoske škole se gase, sve je manje dece u selima, ljudi gravitiraju prema većim gradovima i svoje živote i školovanje svoje dece usmeravaju ka sredinama u kojima će imati bolje i modernije uslove boravka i učenja. Ova akcija je naš način da seoske škole po uslovima i opremi izjednačimo sa gradskim, da kvalitetno i digitalno obrazovanje bude dostupno i manjim seoskim školama i deci koja ih pohađaju - istakla je Nikolina Đujić, direktorka Fondacije, objašnjavajući cilj i svrhu ove plemenite akcije.

Foto: Fondacija Humana srca

Utisak učiteljica i nastavničkog osoblja na terenu je da ovim gestom deca dobijaju mogućnost da savremene metode učenja iskuse iz prve ruke, da svet spoznaju i dožive i kroz digitalne udžbenike i znanja savladaju kroz matematičke i jezičke igrice, koje kod novih generacija zasigurno izazivaju mnogo veće interesovanje nego tradicionalne metode učenja.

Iz Fondacije su najavili da se po obećanju donatora priprema još jedna slična akcija pri kraju kalendarske godine, koja će stići do još nekih seoskih škola i obradovati još mnogo dece.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!